Thumbnail

Evropsko prvenstvo u Powerliftingu Bled 2012.. 14.-19.05.2012.


Novi svetski rekord za Aleksandra
Aleksandar je nadmašio sebe u disciplini "mrtvo dizanje". Oborio je sopstveni rekord koji sada iznosi 335 Kg.


 

 

Aleksandar Stanković - biografija:

Stankovic Predraga Aleksandar,rođen 30.07.1982. godine, sa stanom u ulici Josifa Pancica br.12 Vladičin Han, sa takmičenjima počinje 2006. godine osvojivši tada prvu zlatnu medalju u dizanju tegova (disciplina snage) u kategoriji do 110 kg. na državnom prvenstvu u Leskovcu, zatim zlatnu medalju na državnom prvenstvu u disciplini benč pres. Iste godine na državnom takmičenju u powerliftingu održanom u Zaječaru u katekoriji do 110 kg. osvaja još jednu zlatnu medalju, treću po redu. Te godine u powerliftingu zbog nedostatka opreme osvaja trće mesto na državnom Gala Kupu u Nišu u istoj kategoriji.
Zbog ovakvih izvarednih rezultata na državnim takmičenjima te godine moje ime izlazi u biltenu sportskog saveza Srbije, samim tim postaje jedini vrhunski sportista u opštini Vladičin Han.

U 2007-oj godini na državnom prvenstvu u Leskovcu u disciplinama snage osvaja drugo mesto i srebrnu medalju, nešto kasnije takođe na državnom prvenstvu u Leskovcu u disciplini benc pres osvaja drugo mesto.
Decembra 2007. godine na držvnom Gala Kupu u Nišu osvajam zlatnu medalju i pritom obara državni rekord u disciplini mrtvo dizanje podigavši 318.5 kg.
Ma memorijalnom turniru u disciplinama snage koje se odrzalo 13.10.2007. godine u Vranju osvaja još jednu zlatnu medalju. Potom na drugom otvorenom crnogorskom državnom prvenstvu u benč presu u Bijelom Polju aprila 2008. godine i osvajam drugo mesto.
Na sledecem državnom takmičenju u powerliftingu koje se održalo 04.05.2008 godine u Knjaževcu osvaja drugo mesto u totalu i pritom postavlja novi državni rekord u disciplini mrtvo dizanje koje iznosi 320 kg. Zatim 31.05.2008. godine na pojedinačnom seniorskom prvenstvu Srbije u benc presu u Leskovcu i osvaja zlatnu medalju. Nešto kasnije tj. 28.06.2008. godine na prvenstvu Srbije u disciplinama snage za seniore osvaja još jednu zlatnu medalju.

Zbog ovakvih inzvarednih rezultata i te godine Sašino ime izlazi u biltenu Sportskog Saveza Srbije i takođe ostaje jedini vrhunski sportista u opštini Vladičin Han. Nešto kasnije na memorijalnom turniru u benč presu koji se održao u Vranju osvaja drugo mesto. Decembra 2008. godine na državnom gala kupu u Nišu u powerliftingu postiže sledeće rezultate: u disciplini čučanj podižem 290 kg., u disciplini benč pres podiže 205 kg. i u disciplini mrtvo dizanje podiže 322,5 kg. Zbog kontinuiteta u vrhunskim rezultatima dobija poziv od sekretara Powelifting Saveza Srbije da predstavlja našu državu na narednom evropskom takičenju tačnije evropskom kupu koje će se održati u Slovačkoj marta tekuće godine.

Aleksandar (u sredini) najbolji u Nišu.

Thumbnail
ARHIVA

Svetosavski Kup Leskovac 2010. 30. januar


Tri zlata za Powerlifting klub Vladičin Han.
Košnjak Darko u kategoriji do 56 kg.
Trajković Aleksandar u kategoriji do 82.5 kg.
Sokolovic Igor u kategoriji do 110 kg.

Aleksandar Stanković nije učestvovao na ovom takmičenju zbog priprema za evropsko takmičenje koje ce se održati maja ove godine u Švedskoj.


Takmičari se zahvaljuju sponzorima koji su ih pratili na najvećem takmičenju u Srbiji.

caffe 24 i pekara Max Vladičin Han